joi, 3 iulie 2014

Publicat la 7/03/2014 03:30:00 p.m. de Redacţie

Parc monitorizat cu camere video

Poliţia Locală urmăreşte ceea ce se întâmplă în zona parcului mare din Vitrometan. De la sfârşitul săptămânii trecute, a fost pus în funcţiune sistemul de supraveghere video din zona parcului din cartierul Vitrometan. Acesta este compus din patru camere profesionale, de înaltă fidelitate, montate pe străzile Calafat, Blajului şi Sebeşului. Imaginile înregistrate se transmit în timp real la Dispeceratul Poliției Locale Mediaş.

Autor: Alex PÎNTEA

Zonele verzi de pe străzile Blajului şi Sebeşului sunt supravegheate video de către Poliţia Locală. Scopul montării camerelor de supraveghere este acela a preveni faptele de distrugere a dotărilor stradale şi alte fapte antisociale. „Poliţia Locală Mediaş a pus în funcţiune sistemul de supraveghere video din  zona parcului din cartierul Vitrometan. Scopul acestuia este de a preveni faptele de distrugere a dotărilor din această zonă, de a surprinde și identifica persoanele care săvârșesc fapte de natură contravențională și infracțională“, a precizat Alina Ştefan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. 

Şi în alte zone

Investiţia totală pentru sistemul de supraveghere video din cartierul Vitrometan se ridică la 38.500 de lei. În viitor, vor mai fi montate asemenea sisteme de supraveghere și în alte zone aglomerate din municipiu. „Sistemul de supraveghere video din cartierul Vitrometan a costat 38.500 lei. Acesta nu va rămâne unul singular, iar intenţia municipalităţii este aceea de a supraveghea video şi alte zone aglomerate din oraş“, anunță Alina Ştefan. 


Vandalisme fără sfârşit

În municipiul Mediaş se distrug aproape zilnic bunuri pe domeniul public. Din păcate, toate trebuie înlocuite cu bani de la bugetul local. Bănci, garduri, aparate de joacă, panouri publicitate, bariere, aparate de taxare pentru parcări, nimic nu a scăpat de furia unor persoane rămase necunoscute. În total, în ultimii doi ani, au fost distruse bunuri pe domeniul public în valoare de aproximativ 100.000 de lei.
    Trimite prin e-mail