joi, 31 iulie 2014

Publicat la 7/31/2014 04:44:00 p.m. de Anonim

Medieșenii, invitați la alergare pe munte

Iubitorii de mișcare în aer liber sunt aşteptaţi, sâmbătă, la o alergare sănătoasă de câţiva kilometri prin munţii Cindrel.


Autor: Margareta LUPU

La ora 9.00 va avea loc startul celei de-a treia ediţii a competiţiei „Cindrel InAlergare” - concurs de alergare pe traseu montan, prima şi singura de acest gen din zonă. 

Trasee spectaculoase

Anul acesta, organizatorii aşteaptă la start în jur de 400 de participanţi pentru cele trei curse pregătite: maraton (42 km), semimaraton (21 km) şi cursa familiei (aproximativ 5 km). Evenimentul este gândit pentru amatori sau profesionişti de toate vârstele, interesaţi să descopere cea mai veche staţiune montană din România. Probele de maraton şi semimaraton includ categoriile de vârste 18-29 de ani, 30-39 de ani, peste 40 de ani, atât la masculin, cât şi la feminin, plus categoria OPEN, reprezentând cele mai bune rezultate per total, neluând în calcul categoria de vârstă. Publicul este invitat să susţină alergătorii, accesul fiind liber în zona de desfăşurare.


Interes crescut

Competiţia organizată în munţii Cindrel, cu startul în stațiunea Păltiniș, a atras la ediția din 2013 peste 250 de participanţi. Printre concurenţii de la primele două ediții s-au numărat şi sportivi recunoscuţi în domeniul alergării montane din România, precum Lucian Clinciu, Adrian Bostan, Cornelia David, Silviu Bălan, Gianina Tanase, Radu Milea, Daniela Marin, Ioana Mica, Mihai Orleanu etc.
    Trimite prin e-mail