marți, 29 iulie 2014

Publicat la 7/29/2014 01:15:00 p.m. de Anonim

Investiții în căminele culturale din Șeica Mare

Din forțe proprii, cu fonduri guvernamentale sau cu ajutorul Consiliului Județean Sibiu, una dintre cele mai mari comune din județ are planificate, în această perioadă, investiții mari pentru reabilitarea și modernizarea căminelor culturale.


Autor: Aurelian LUNGU

În ședința sa ordinară din 30 iunie, Consiliul Local al comunei Șeica Mare a aprobat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Nicolae Șușa prin care se va asigura finanțarea lucrărilor neeligibile la obiectivul de investiții “Reabilitare, modernizare și dotare așezământ cultural din satul Boarta”, care se va realiza în cadrul Programului prioritar național pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public din mediul rural și mic urban.

Nicolae ȘUȘA
Așteaptă banii de la București

În cadrul aceleiași ședințe, aleșii au votat trecerea căminului din Boarta și a terenului aferent acestuia din domeniul public al comunei Șeica Mare în cel privat, pe perioada derulării proiectului. “În satul Boarta, avem un proiect pentru reabilitarea căminului cultural, finanțat deopotrivă din bugetul local și de către Compania Națională de Investiții (CNI). În această fază, noi am alocat suma necesară în bugetul local al comunei și am predat obiectivul în administrarea CNI, de unde așteptăm finanțarea promisă”, a explicat primarul Nicolae Șușa.

Cu cofinanțare județeană

Preocuparea pentru căminele culturale de pe raza comunei cu 4.500 de locuitori nu se oprește aici. Tot la sfârșitul lunii iunie, administrația locală a încheiat un nou protocol cu Parohia Română Unită cu Roma (Greco-Catolică) Șeica Mare, privind administrarea căminului cultural din Șeica Mare. “Tot în ceea ce privește căminele culturale, ne vom ocupa de reabilitarea acoperișului căminului din Calvaser”, a mai amintit Șușa. Cu ajutorul Consiliului Județean, la Șeica Mare va fi reabilitat un așezământ cultural și vor fi realizate două puțuri forate pentru alimentarea cu apă, în afara celor cinci care fac parte din sistemul centralizat. Județul va veni cu o cofinanțare de 50 la sută pentru aceste două proiecte.

Drumuri mai bune

Nicolae Șușa își mai dorește, pentru anul 2014, să asfalteze câțiva kilometri de drumuri comunale. El le-a propus consilierilor locali, în ședința desfășurată pe 9 iulie, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, un pas necesar pentru organizarea licitației electronice prin care va fi atribuită lucrarea. “Din bugetul local, anul acesta vrem să asfaltăm două sau trei străzi interioare, pe raza comunei. Tot anul acesta, vom amenaja o serie de drumuri agricole de acces la terenuri arabile și fânețe”, a menționat gospodarul din Șeica Mare.
    Trimite prin e-mail