luni, 7 iulie 2014

Publicat la 7/07/2014 03:35:00 p.m. de Anonim

Firme amendate pentru publicitatea stradală

Poliţiştii locali medieșeni au aplicat, în ultimele zile, șapte sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederile legale privind publicitatea stradală.


Autor: Aurelian LUNGU

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate nu au respectat prevederile legale, în sensul că au amplasat panouri publicitare pe domeniul public, fără a deţine avizul eliberat de municipalitate. În acest sens, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale şi au fost stabilite termene pentru intrarea în legalitate. "Potrivit prevederilor art. 49, alin. 1 din Legea nr.185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, «amplasarea mijloacelor de publicitate fără aviz pentru publicitatea temporară ori cu nerespectarea prevederilor acestuia şi a documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării avizului, precum şi montarea panourilor publicitare cu structură proprie şi elemente de susţinere care necesită fundaţie pe trotuare cu lăţime mai mică de 2,25 m», constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei", a menționat Alina Ștefan, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Mediaș.
De asemenea, poliţiştii locali au constatat mai multe nereguli în respectarea prevederilor legale cu privire la lipirea sau expunerea de afişe sau anunţuri în alte locuri decât cele autorizate. Au fost identificate afişe de promovare a diverselor locaţii lipite pe mai mulţi stâlpi de pe domeniul public. Reprezentanţii legali ai societăţilor comerciale au fost sancţionaţi contravenţional şi au fost stabilite termene precise pentru îndepărtarea afişelor şi a anunţurilor amplasate ilegal. "Potrivit prevederilor art. 3 alin. 1, pct. 9 din HCL nr. 166/2009 referitoare la normele şi regimul contravenţiilor privind gospodărirea municipiului Mediaş, «fixarea pe arbori a anunţurilor de orice fel, se sancţionează cu amendă de la 800 lei la 1.000 lei», iar potrivit prevederilor art. 5 alin. 1, pct. 6 din acelaşi act normativ, «lipirea, scrierea sau expunerea de afişe sau anunţuri în alte locuri decât pe panourile speciale de afişaj, afişarea lor de către alte persoane decât cele autorizate de către Primăria Mediaş, precum şi ruperea afişelor sau a anunţurilor postate pe aceste panouri, cu amendă de la 800 lei la 1.000 lei»", reamintește Alina Ștefan.
    Trimite prin e-mail