vineri, 25 iulie 2014

Publicat la 7/25/2014 06:11:00 p.m. de Anonim

Estimări Romgaz: producție mai scăzută decât în 2013, dar venituri mai mari

Compania Romgaz Mediaș estimează că va extrage din zăcămintele proprii (fără perimetrele deţinute în parteneriat) o cantitate de 52,96 TWh de gaze naturale, producţia fiind cu 3,6% sub cea realizată anul trecut, potrivit unei note adresate acţionarilor care vor supune la vot proiectul de buget în AGA din data de 30/31 iulie. Pe de altă parte, veniturile ar urma să crească la 5 miliarde de lei, cu 5% mai mult decât în 2013, în timp ce cheltuielile vor creşte cu mai puţin de 1%, până la nivelul de 3,57 miliarde lei.

Evoluţia se va baza pe un preţ de 69,6 lei/MWh pentru gazele naturale proprii comercializate de SNGN Romgaz pe piaţă, cu 34% mai mare faţă de preţul mediu de 51,95 lei/MWh obţinut anul trecut, în conformitate cu calendarul de liberalizare a preţului gazului intern, explică Zf.ro.
Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz SA a convocat, pentru data de 30 iulie, o Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor într-o ședință care are ca scop aprobarea Regulamentului de Guvernanță Corporativă al Societăţii, înființarea unui punct de lucru în Capitală și realizarea unor modificări ale actului constitutiv al societății, potrivit convocatorului trimis Bursei de Valori București.


Preşedintele Traian Băsescu este investitor la bursă cu o deţinere de 2.948 de acţiuni Romgaz, în valoare de 105.803 lei, iar alte 36.000 de dolari sunt plasate în titluri de stat. Portofoliul de investiţii al preşedintelui este cel al unui investitor echilibrat, cu un profil de risc peste media populaţiei, care preferă mai degrabă investiţiile conservatoare în fonduri de obligaţiuni, spun administratorii de fonduri, citaţi de Mediafax. (M. L.)
    Trimite prin e-mail