joi, 26 iunie 2014

Publicat la 6/26/2014 06:44:00 p.m. de Anonim

Ziua Speranţei

Asociaţia medieșeană Phoenix-Speranţa împlineşte, mâine, 13 ani de la înfiinţare.


Autor: Alex PÎNTEA

Ziua de 27 iunie este una specială pentru Asociaţia Phoenix-Speranţa din Mediaș. Mâine, organizația sărbătorește 13 ani de la data înfiinţării şi 16 ani de activitate. Cu acest prilej va avea loc un eveniment festiv la sediul asociaţiei de pe strada George Topârceanu.  

Invitaţi de marcă

La aniversarea Asociaţiei Phoenix-Speranţa au fost invitate personalităţi ale Mediaşului şi judeţului, pe de o parte, dar şi cei 30 de membri fondatori. Cu această ocazie, se va face un bilanţ al tuturor realizărilor asociaţiei de până acum. „«Speranţa» împlineşte o frumoastă vârstă, prilej cu care vrem să demonstrăm că «Speranţa» «se împlineşte». Mai exact, sărbătorim 16 ani de activitate şi 13 ani de la înfiinţare. Am invitat la eveniment personalităţi relevante din Mediaş şi judeţ, dar şi pe cei 30 de membri fondatori ai asociaţiei. Considerăm important ca oamenii să afle din sursă directă ce se întamplă la «Speranţa», în ce fel răspundem nevoilor comunităţii din care facem parte. Membrilor fondatori vrem să le arătăm că semnătura lor pe actul nostru de naştere a dat roade, asociaţia a crescut şi s-a dezvoltat“, anunță Diana Nicolae, directorul executiv al Asociaţiei Phoenix-Speranţa.

13, cu noroc

Aniversarea va începe vineri după-amiază, de la ora 18.00. Organizatorii îşi doresc ca aceasta să devină o tradiţie, un eveniment dăruit comunităţii locale. În acelaşi timp, manifestarea va fi un bun prilej de cunoaştere reciprocă a participanţilor. „Dacă vom avea şansa ca acest eveniment să devină o tradiţie, am vrea să dăruim Ziua Speranţei tuturor celor care speră în orice, de la speranţa că vom avea autostrăzi până la speranţa într-o lume mai bună. Ne dorim ca toată sărbătoarea să devină un prilej de cunoaştere reciprocă şi socializare între medieşeni, cetăţeni, participanţi“, conchide Diana Nicolae. 


Pentru persoanele cu dizabilităţi

De 13 ani, Asociaţia Phoenix-Speranţa luptă pentru ca persoanele cu dizabilităţi să aibă o viaţă mai bună. Aceasta a luat fiinţă în data de 27 iunie 2001, din dorinţa a promova o modalitate de integrare socială a persoanelor expuse excluziunii sociale. În prezent, prin intermediului centrului de zi, respectiv al centrului de instruire, atât copiii cu dizabilităţi, cât şi tinerii şi adulţii primesc o şansă de a-şi creşte gradul de autonomie personală şi chiar să se integreze pe piaţa liberă a muncii.
    Trimite prin e-mail