luni, 9 iunie 2014

Publicat la 6/09/2014 11:12:00 a.m. de Anonim

Turcan: Proiectul dreptei unite nu este despre Antonescu, Blaga, Iohannis sau Turcan, ci despre viitorul României

„Fuziunea PDL și PNL va reuși prin asumarea angajamentului de gradul zero: respectarea statului de drept, a valorilor acestuia“, a declarat deputatul Raluca Turcan, președintele PDL Sibiu. În calitate de vicepreședinte la nivel național al formațiunii, Turcan a spus despre Klaus Iohannis că este „exponentul grupării din PNL care vrea proiectul dreptei unite şi nu înghiţirea PNL-ului de către PSD“.


Autor: Mihai COLIBABA

În acest moment, democrat-liberalii şi liberalii lucrează în comun, atât în grupurile parlamentare, în organismele naționale de conducere, cât și în teritoriu pentru a stabili acțiuni politice commune, inclusiv majorități în consiliile locale și județene, a anunțat Turcan, vineri, într-o conferință de presă. „Fuziunea PDL şi PNL nu este o alianţă electorală de scurtă durată. Noi nu facem acest pas doar pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. Nu facem acest pas pentru funcţii în Guvern sau pe plan local. De acum încolo, PSD va avea parte de o opoziţie puternică, care va fi capabilă să stopeze din abuzurile Guvernului Ponta 3. România are nevoie de o formaţiune politică de dreapta puternică, europeană şi nu de partidul lui x sau y. Acum este momentul pentru a ne aduna forțele în toate localităţile și la nivelul întregii țări“, a apreciat parlamentarul de Sibiu.
Raluca Turcan a subliniat că, în opinia sa, „unificarea dreptei este soluţia pentru stabilizarea democratică a României“. „Românii ne spun de 25 de ani că «ţara nu merge într-o direcţie bună». Din acest motiv, proiectul dreptei unite nu este despre Antonescu, Blaga, Iohannis sau Turcan, ci despre viitorul României“, a precizat ea.


În asentiment cu președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, liderul democrat-liberalilor sibieni susține că „noua formaţiune politică va veni cu un proiect de ţară pe termen mediu şi lung, cu un pachet de valori care să poată aduce România mai aproape de Europa: o Românie cu locuri de muncă şi nu o Românie a asistenței sociale; o Românie în care se încurajează iniţiativa privată şi nu o Românie în care se impun noi poveri fiscale pentru oamenii care vor să aducă plus valoare muncii lor. Dorim să oferim României o viziune pentru creştere economică, pentru o educaţie europeană, o Românie în care corupţia să nu fie o regulă, ci o excepţie sancţionabilă“, a conchis Turcan.
    Trimite prin e-mail