marți, 17 iunie 2014

Publicat la 6/17/2014 09:23:00 a.m. de Anonim

Petrariu pune paie pe foc

18 hotărâri ale Consiliului Local Mediaş ar putea fi anulate. Legislativul medieșean s-a întâlnit deja într-o ședință extraordinară pe acest subiect, dar deliberările continuă.


Autor: Alex PÎNTEA

Cele 18 acte normative vizează Gospodăria Comunală, iar la adoptarea lor au participat foştii consilieri social-democrați Ilie Laţa şi Teodor Plopeanu, urmăriți penal de DNA. Gospodăria Comunală a fost subiectul principal al unei şedinţe extraordinare convocate miercuri după-amiază, pentru a pune în discuție propunerea consilierului independent Ioan Petrariu. Petrariu susține că a propus anularea celor 18 hotărâri “în scopul evitării înregistrării unor pierderi nejustificate a unor sume foarte mari de la bugetul municipiului”.

Au venit degeaba

La şedinţa desfăşurată în sala “Daniel Thellmann” a Primăriei Mediaș au fost prezenţi, din nou, şi mai mulți angajaţi ai societăţii Gospodăria Comunale, precum şi conducerea societăţii. Discuţiile s-au purtat pe marginea restanţelor salariale de şapte luni, nerezolvate încă, dar și asupra scoaterii la licitaţie a unor clădiri aparţinând societăţii, ba chiar și despre posibila intrare în insolvenţă a societății care administrează drumurile Mediașului. Deși spiritele s-au încins, ședinţa s-a terminat fără a se stabili ceva concret.

Ioan PETRARIU | foto: NovaTV
Proiect amânat

Aleşii au decis să amâne pentru o ședință viitoare, până la obținerea înscrisurilor doveditoare de la instituțiile abilitate, proiectul de hotărâre iniţiat de Petrariu. Acesta solicita promovarea în contencios a unei acţiuni în urma căreia să fie anulate hotărârile legate de Gospodoria Comunală adoptate în perioada octombrie 2012 - mai 2014. Petrariu motivează că Ilie Laţa şi Teodor Plopeanu au participat la deliberări și la vot în timp ce aveau interese economice la societatea de drumuri, ceea ce contravine legii administrației publice locale, legii pentru transparență în exercitarea demnităților și a funcțiilor publice, precum și statutului aleșilor locali. Totodată, în condițiile în care Lața a fost consilier local și în legislatura 2008-2012, Petrariu este de părere că la lista de hotărâri ar trebui adăugate și cele adoptate în mandatul anterior.

Intră Marian Lazăr

Consiliul Local Mediaş a decis, în urma votului secret, să îl desemneze în funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Gospodăriei Comunale pe omul de afaceri medieşean Marian Lazăr, pe locul eliberat prin demisia lui Fănel Mendea. Marian Lazăr a fost singura propunere şi a întrunit votul tuturor celor 18 consilieri prezenţi. Un alt punct de pe ordinea de zi a ședinței a avut în vedere aprobarea situaţiilor financiare ale municipiului Mediaş pe anul 2013.
    Trimite prin e-mail