joi, 5 iunie 2014

Publicat la 6/05/2014 11:18:00 a.m. de Anonim

Întâlnire după 40 de ani

Trei clase ale promoţiei 1974 de la Liceul Teoretic „Axente Sever“ s-au reunit, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un cadru festiv.


Autor: Alex PÎNTEA

Evenimentul a fost unul încărcat de emoţii pentru absolvenţii care au revenit în băncile şcolii după nu mai puţin de 40 de ani. Aceştia au venit din ţară, dar şi din străinătate pentru a fi alături de cei cu care şi-au petrecut una dintre cele mai frumoase perioade de viaţă - anii de liceu. 

Întâlnire de suflet

După patru decenii, absolvenţii profilelor uman, real şi matematică-fizică de la „Axente Sever“ s-au întors la şcoală. După ce emoţiile revederii s-au mai risipit, foştii elevi au intrat în sala de clasă. Timizi parcă, s-au aşezat ca odinioară în bănci şi au aşteptat ca profesorul de la catedră să strige catalogul. Printre absolvenţii de acum patru decenii s-a numărat şi preotul paroh Doru Grigorie Gîdea. „A fost o emoţie pe care am trăit-o fiecare dintre noi şi pentru că au trecut aceşti 40 de ani pot să mărturisesc că ne-am maturizat. A fost o perioadă care a trecut foarte repede, dar experienţa celor 40 de ani cred că a adus fiecăruia dintre noi o anume trăire a momentului sau a momentelor, mai bine zis, pe care fiecare dintre noi de-a lungul anilor le-a parcurs. A fost o întâlnire de suflet, una care va rămâne adânc întipărită în mintea şi în inima noastră, având în vedere că prima dată ne-am întâlnit la zece ani, iar de atunci nu am mai reuşit, din anumite motive, să facem acest lucru“, a explicat Gîdea.
    Trimite prin e-mail