sâmbătă, 21 iunie 2014

Publicat la 6/21/2014 03:36:00 p.m. de Anonim

Festival de teatru la Mediaș

Teatrul Popular Mediaş aniversează, anul acesta, o jumătate de veac de existenţă. Cu această ocazie, se va organiza un festival aniversar la care vor fi invitate toate trupele de amatori din ţară.


Autor: Alex PÎNTEA

Marinela BÎRZĂ
Festivalul se va desfăşura timp de trei zile, în luna septembrie. „Este vorba despre un festival aniversar, organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea acestui teatru. Cu această ocazie, am invitat din ţară trupe de teatru neprofesioniste, aşa cum se numesc acum cele care mai există. Sunt cam unsprezece trupe în toată ţara, am reuşit să contactez şase dintre ele. Este vorba de trupe cu care noi am avut de-a lungul anilor colaborări foarte intense şi fructuoase. Caracal, Caransebeş, Călăraşi, Braşov, Lugoj, Sighişoara sunt teatre cu care noi am colaborat de-a lungul anilor“, a explicat regizoarea Marinela Bîrză.

Înapoi pe scenă

Un alt scop declarat al festivalului aniversar din luna septembrie este acela de a aduce din nou pe scenă actorii care au activat de-a lungul celor cinci decenii de activitate. „Încercăm să îi adunăm pe toţi, cât se poate, pentru că foarte mulţi sunt plecaţi, mulţi sunt în vârstă, dar ne luptăm acum să îi aducem să participe, să le oferim nişte spectacole cu teatrele cu care cândva ei au colaborat şi, totodată, să aibă ocazia să se întâlnească vechii actori între ei, dar şi cu cei noi, pentru că noi avem acum o altă trupă. Ne dorim să schimbăm impresii, să ne bucurăm unii de alţii“, a mai spus Marinela Bîrză.

    Trimite prin e-mail