joi, 26 iunie 2014

Publicat la 6/26/2014 06:21:00 p.m. de Anonim

Copșa Mică are cel mai mare drapel din județ

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, astăzi, la Copşa Mică printr-o ceremonie publică de arborare a tricolorului cu o suprafaţă de 54 de metri pătrați, pe un catarg înalt de 20 de metri, începând cu ora 10.00, în spaţiul fostei pieţe agroalimentare a oraşului care, de astăzi, va fi cunoscută drept “Piaţa Drapelului”, în prezenţa primarului oraşului Copşa Mică, Daniel Tudor Mihalache, a viceprimarului Cornel Comiza, reprezentaţilor Consiliului Local, ai instituţiilor de învăţământ din oraş, ai grupului de dezbateri publice, ai Sfatului Bătrânilor şi a cetăţenilor din oraş.

Momentul solemn a fost marcat de aducerea Drapelului României unic în județ, mare de 9 pe 6 metri, în piață, de către reprezentanţii Poliţiei Locale, ai SMURD şi SVSU Copşa Mică, binecuvântarea de către preoţii ortodocşi şi ridicarea acestuia pe catarg în acordurile imnului naţional.


Importanţa Drapelului Naţional şi nevoia de cinstire a acestui simbol, au fost subliniate, în cuvântul lor, de către profesorul Viorel Crainicu, fost director al Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu“ Copşa Mică, şi profesoara Lucia Muşan, de la catedra de istorie a aceluiaşi liceu.
Festivitatea s-a încheiat cu un cocktail, la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei oraşului Copşa Mică, oferit invitaţilor de autorităţile locale. (A. L.)
    Trimite prin e-mail