joi, 5 iunie 2014

Publicat la 6/05/2014 04:31:00 p.m. de Anonim

Au cerut insolvenţa

Jucătorii şi fostul antrenor al echipei de baschet îşi cer în instanţă banii datoraţi de către Clubul Gaz Metan.


Autor: Alex PÎNTEA

Tribunalul Sibiu are în prezent pe rol două dosare privind deschiderea procedurii insolvenţei Clubului Sportiv Gaz Metan Mediaş din partea a şase jucători şi a fostului antrenor Marcel Țenter. Una dintre acţiuni a fost înregistrată în data de 13 mai şi a fost intentată de jucătorii Slavisa Bogavac, Radomir Marojevic, Bojan Radetic, Kyle Shiloh, Georgios Tsiaras, Tudor Dumitrescu și Marcel Țenter, dar şi de către societatea comercială Side By Side SRL.

Datorii de 150.000 de euro

Cei şase jucători au îmbrăcat tricoul Gazului pe parcursul ultimului sezon. Alături de tehnicianul Marcel Ţenter, aceştia au de recuperat în total restanţe salariale în valoare de aproximativ 150.000 de euro. Astfel, aceştia au demarat în instanţă procedurile privind deschiderea insolvenţei clubului. „Toţi aceşti jucători/antrenori se află într-o situaţie deosebit de dificilă, nefiind plătiţi din luna decembrie 2013 şi înregistrează aproximativ cinci salarii restante. Raportat la indiferenţa conducătorului de club, Horoba Ioan, care nu a răspuns niciuneia din notificările formulate, ba mai mult s-a exprimat în sensul că clienţii subsemnatului nu vor vedea niciun ban din partea clubului, aceştia au fost forţaţi să demareze procedurile privind deschiderea insolvenţei clubului Gaz Metan Mediaş, întrucât în cadrul insolvenţei creanţele lor vor fi tratate ca creanţe salariale, ce vor fi plătite înaintea altor creditori, inclusiv cei bugetari. Creanţele tuturor sportivilor din aceste dosare înregistrează aproximativ 150.000 euro“, a explicat Sergiu Gherdan, reprezentantul în instanță al celor șase jucători și al antrenorului Țenter.

„Nimeni nu rămâne neplătit“

Pe de altă parte, conducerea Clubului Gaz Metan susține că nu poate plăti salariile restante pentru că deocamdată nu există banii necesari. Preşedintele Ioan Horoba promite, însă, că nimeni nu va rămâne neplătit, iar situaţia îşi va găsi o rezolvare. „Clubul Gaz Metan Mediaș nu este afectat în sine. Avem o datorie. Știm că trebuie să achităm salariile. Când avem banii, o să îi plătim, la fel ca și anul trecut. Deocamdată nu avem bani, o să plătim când o să avem banii și atunci se încheie orice socoteală. Nimeni nu va rămâne neplătit“, conchide Horoba.
    Trimite prin e-mail