sâmbătă, 24 mai 2014

Publicat la 5/24/2014 11:39:00 a.m. de Redacţie

Un egal cât o victorie! Gaz Metan Mediaș a remizat la rămâne în Liga I şi sezonul viitor

Formaţia antrenată de Cristi Dulca a obţinut un punct foarte preţios în confruntarea cu FC Braşov. Această remiză le-a asigurat ambelor echipe menținerea în primul eșalon fotbalistic. În schimb, Corona Brașov, Săgeata Năvodari și ACS Poli Timișoara au retrogradat.


Autor: Alex PÎNTEA

Brazilianul Vitinho Medeiros a marcat pentru formaţia sa în debutul reprizei secunde, iar Andrei Cristea a egalat pentru formaţia de sub Tâmpa. În urma acestui rezultat, ambele echipe vor continua în Liga I şi în sezonul viitor. Gazul a încheiat actualul sezon pe poziţia a 13-a, cu 39 de puncte acumulate. Corona Braşov, Săgeata Năvodari şi ACS Poli Timişoara au retrogradat, iar FC Vaslui nu a primit licenţa pentru sezonul următor.

Ocazii puține

Miercuri seară, Gaz Metan şi FC Braşov au început destul de timid partida de la Mediaş, afectate de miza foarte mare a întâlnirii. Alb-negrii au avut prima ocazie în minutul 14, atunci când Florin Iacob a scos lovitura de cap a lui Jordan Robertson. Peste doar un minut, portarul braşovenilor a reţinut şutul lui Răzvan Avram. Singura ocazie a oaspeţilor din prima repriză a venit în minutul 30. Adrian Cristea a trimis cu capul pe lângă poarta lui Răzvan Pleşca după o lovitură de colţ. 

Au venit şi golurile

Mediașul a avut un început perfect de repriză secundă. În minutul 48, brazilianul Vitinho Medeiros a trecut de un adversar, a scăpat singur spre poarta adversă şi a reuşit să îl învingă pe Iacob cu un şut la colţul lung. Peste alte zece minute, Cosmin Frăsinescu a şutat peste poartă de la 12 metri, iar la faza imediat următoare Alex Munteanu a fost blocat în momentul şutului de un fundaş advers. Repriza a continuat într-o notă de echilibru, iar braşovenii nu au reuşit să pună în pericol poarta Gazului. În minutul 76, contrar cursului jocului, formaţia vizitatoare a reuşit să egaleze pe tabela de marcaj. Mugurel Buga a centrat foarte bine din banda dreaptă, mingea l-a depăşit pe Pleşca, iar Andrei Cristea, pe fază, a împins mingea în poartă. Ultimul sfert de oră a fost unul cu puţin fotbal. Niciuna dintre cele două echipe nu a mai forţat, iar partida s-a încheiat 1-1. În urma remizei înregistrate, ambele echipe au rămas şi sezonul viitor în Liga I. Totuși, Corona Braşov, Săgeata şi ACS Poli Timişoara au retrogradat, în timp ce vasluienii nu au primit licenţa pentru sezonul următor.

Liga I cu 14 echipe

Sistemul Ligii I se va schimba din temelii în următorii ani. Din sezonul 2015-2016, vom avea 14 echipe în primul eşalon. La sfârşitul celor 26 de etape, se va disputa un play-off între primele şapte clasate şi un play-out între formaţiile din partea a doua a ierarhiei. În sezonul viitor vor fi tot 18 echipe, însă vor retrograda nu mai puţin de şase. Noul sistem a obţinut majoritatea voturilor în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal desfăşurate marţi. Doar trei reprezentanţi ai cluburilor au fost împotrivă. De asemenea, se va schimba şi grila de împărţire a banilor din drepturile de televiziune.
    Trimite prin e-mail