joi, 29 mai 2014

Publicat la 5/29/2014 09:00:00 a.m. de Anonim

Reîncep lucrările la căminul pentru vârstnici

Construcția căminului pentru vârstnici din curtea Unității de Asistență Medico-Socială Mediaș are șanse să fie dusă la îndeplinire. Obiectivul de investiţii va fi din nou scos la licitaţie.


Autor: Alex PÎNTEA

Lucrările la centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice de pe strada Academician Ioan Moraru se vor relua în această vară. Municipalitatea a reactualizat proiectul tehnic, iar Consiliul Local va trebui să aprobe noii indicatori tehnico-economici. Centrul de Îngrijire pentru Persoane Vârstnice se construieşte în curtea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială şi va avea o capacitate de 35 de locuri.

Modificări în proiect

Lucrările la centrul de îngrijire au fost sistate în toamna anului trecut, din cauza unor probleme înregistrare de constructor. Primăria Mediaş a reziliat contractul cu firma executantă, iar în prezent este nevoie de organizarea unei alte licitaţii şi găsirea unui alt constructor. „Această investiţie a fost întreruptă în urma rezilierii contractului cu fostul constructor, iar acum urmează să o scoatem din nou la licitaţie. Am profitat de acest lucru, am reactualizat proiectul tehnic şi am inclus aici amenajările exterioare constând în opt locuri de parcare, amenajarea zonei verzi, iluminatul exterior, rigole de colectare a apei şi de asemenea am prevăzut încă un lift pentru această clădire. Lucrările de investiţii vor începe imediat după organizarea licitaţiei“, a explicat primarul Teodor Neamţu.

A treia licitaţie

Proiectul centrului s-a lovit de o serie întreagă de probleme legate de constructori. Astfel, prima licitaţie organizată în anul 2010 a fost anulată, în condiţiile în care câştigătorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în contract. Ulterior, în 2011 a fost organizată o a doua licitaţie, iar câştigătoare a fost desemnată asocierea dintre trei firme. O parte din lucrări au fost executate, iar în toamna anului trecut a fost reziliat contractul, înainte ca noul sediu să fie gata. „Centrul de Îngrijire Persoane Vârstnice reprezintă o investiţie pe care medieşenii o aşteaptă de multă vreme. Din acest motiv, mă bucur că în sfârşit vom dărui  vârstnicilor Mediaşului un loc în care vor beneficia de o îngrijire adecvată. Construcţia a mai fost licitată, dar, din păcate, a trebuit să reziliem contractul pentru neonorarea lui“, a adăugat Neamţu.

Cu două nivele

Lucrările la noul centru de îngrijire a persoanelor vârstnice au demarat în toamna anului 2011, în curtea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială. Este vorba de o clădire cu subsol, parter şi două nivele. Căminul va dispune de 14 camere cu câte două paturi şi șase camere cu câte un pat. Suprafaţa construită a clădirii va fi de 528 de metri pătraţi. De serviciile acestei instituţii de asistenţă socială vor beneficia 35 de persoane vârstnice.
    Trimite prin e-mail