joi, 22 mai 2014

Publicat la 5/22/2014 01:50:00 p.m. de Redacţie

Premiu pentru un soft educațional creat de doi studenți medieșeni la "Alma Mater"

Doi studenţi de la Centrul Mediaş al Universităţii „Alma Mater“ au fost premiaţi în cadrul unei sesiuni de comunicări ştiinţifice. Aceştia au ocupat poziţia a doua la secţiunea „Ştiinţe economice“.


Autor: Alex PÎNTEA

Cei doi au participat cu un proiect propriu, intitulat „PAM Studenţi“, acesta fiind doar prima parte a unuia mai amplu, care mai cuprinde încă două secţiuni pentru cadrele didactice şi pentru conducerea Universităţii „Alma Mater“ şi este destinat exclusiv membrilor acestei universităţi. Utilizarea acestei aplicații este benefică atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral sau de conducere al Universității, prin informațiile complete oferite în timp real. Studenții iși pot consulta situația financiară și situația școlară, folosind un smartphone sau o tabletă care are sistem de operare Android, iar corpul profesoral este informat din timp cu privire la orar sau locul de desfășurare al cursurilor.


Patru secțiuni

Universitatea „Alma Mater“ din Sibiu a găzduit, în perioada 15-16 mai, cea de-a opta ediţie a unei sesiuni de comunicări ştiinţifice. Aceasta a fost împărţite pe patru secţiuni: ştiinţe economice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe juridice; ştiinţe umaniste şi lumina slovei scrise. Tema aleasă pentru secţiunea din acest an a fost „Provocări ale perioadei de criză pentru cercetarea ştiinţifică a studenţilor şi elevilor“. Municipiul de pe Târnava Mare a fost reprezentat de doi studenţi, Alec George Rusanda şi George Ovidiu Holerga, care au fost coordonaţi de lectorul universitar doctor Irina Dorca.
    Trimite prin e-mail