joi, 8 mai 2014

Publicat la 5/08/2014 08:20:00 a.m. de Anonim

Ernea - 675 de ani de atestare documentară

Cu prilejul aniversării a 675 de ani de atestare documentară şi organizării sărbătorii „Fiii satului“, satul Ernea, din vecinătatea Dumbrăveniului, a fost gazda unor evenimente festive, care au cuprins o slujbă religioasă, lansarea unei monografii a satului, precum şi un spectacol folcloric.


Autor: Milu OLTEAN

Mica localitate a îmbrăcat straie de sărbătoare în 1 Mai. Pentru satul aparţinător de orașul Dumbrăveni, ceasul aniversar a însemnat o zi bogată în evenimente, festivităţile fiind deschise de dimineaţă cu o slujbă religioasă, la Sfânta Liturghie slujind zece ierarhi, fii ai satului sau preoţi din vecinătate. Agenda zilei a fost completată şi de prezentarea monografiei satului Ernea, lucrare semnată de inginerul Virgil Victor Maier, fiu al satului, de o serie de cuvântări ale primarului Georgeta Irimie și ale celorlalte oficialități, precum şi de o scurtă aducere aminte despre eroii şi veteranii satului în cel de-al Doilea Război Mondial, prezentată de profesorul Dan Ramf. Participanţii la eveniment n-au ocolit nici Monumentul Eroilor din sat, acolo unde s-au depus coroane de flori. 



Plăci commemorative

Pe program s-a aflat şi dezvelirea unor plăci comemorative pe zidul fostei Primării, pe zidul Bisericii parohiale, dar şi pe Căminul Cultural, cu ocazia celor 675 de ani de atestare documentară a satului. După agapa oferită, cei prezenţi au fost invitaţi la un spectacol folcloric susţinut de interpreţi din zonă şi de ansamblul de femei din localitate, dar şi de elevii şcolii.






    Trimite prin e-mail