joi, 22 mai 2014

Publicat la 5/22/2014 05:30:00 p.m. de Redacţie

Daniela Cîmpean: „Voi face o prioritate din atragerea banilor europeni pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor“ (P.E.)

Reporter: Care sunt motivele care v-au determinat să candidaţi pentru mandatul de europarlamentar?
Daniela Cîmpean: Cred că fiecare trebuie să activezeze într-un domeniu pe care îl cunoaşte, pe care îl stăpâneşte, în care are un minim de expertiză. Experienţa de avocat m-a facut să percep în mod direct efectele negative pe care le are o legislaţie incoerentă, care dă loc la interpretare sau care, aşa cum tot mai des se întâmplă în ultima vreme, este creată pentru a servi intereselor unui grup restrâns de oameni.


Reporter: Care sunt principalele obiective pe care vă doriţi să le atingeţi în Parlamentul European?
Daniela Cîmpean: Mi-am stabilit ca obiectiv general apărarea şi promovarea intereselor fundamentale ale cetăţenilor români, ca cetăţeni europeni şi ai României, ca stat membru al Uniunii Europene. În mod special, voi promova şi susţine în Parlamentul European: apararea independenţei justiţiei, a statului de drept!

Reporter: De ce ar avea sibienii încredere în candidaţii PDL la europarlamentare?
Daniela Cîmpean: Comisia Europeană a consemnat în 2014 atacurile PSD și PNL asupra justiţiei, asupra instituțiilor implicate în buna funcţionare a statului de drept. Partenerii europeni au sesizat imediat lipsa voinţei politice a PSD-PNL în combaterea corupției, în respectarea independenţei justiţiei.
Colegii mei, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu, în mandatul european pe care l-au avut, au apărat statul de drept, independenţa justiţiei în România. Au fost aprigi luptători împotriva corupţiei şi a evaziunii fiscale. Aceste activități trebuie continuate şi susţinute. Aceste activități au însemnat în mod concret mai bine pentru fiecare cetățean al României. Vreau să mă alătur lor, să-mi fac datoria în serviciul public.

Reporter: Care sunt problemele Mediaşului pentru care doriţi să căutaţi rezolvare în Parlamentul European?
Daniela Cîmpean: În Parlamentul European voi milita pentru buna atragere şi folosire a fondurilor europene alocate României sau existente la nivelul Uniunii Europene.
Judeţul Sibiu are un mare potenţial de dezvoltare a turismului. Acest potențial este însă insuficient valorificat. Condiţiile naturale excepţionale situează Sibiul printre primele judeţe din punct de vedere al potenţialului turistic montan. În plan european, turismul reprezintă un sector prioritar al strategiei de dezvoltare în perioada 2014-2020. Aici mă voi implica activ ca judeţul Sibiul să fructifice la maxim şansa pe care Uniunea Europeana i-o acordă în acest domeniu.
Mediaşul are nevoie de fonduri europene destinate reducerii șomajului în rândul tinerilor şi pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare. Ca europarlamentar, voi face o prioritate din atragerea banilor europeni pentru reducerea şomajului la tineri, prin programul «Iniţiativa locuri de muncă pentru tineri», creat special pentru regiuni cu astfel de probleme.
Ca sibian cu experienţă în învăţământ, avocatură şi consilier judeţean voi valorifica toate oportunităţile UE pentru dezvoltarea judeţului nostru.
Mă alătur unor oameni recunoscuţi ca fiind cei mai buni europarlamentari ai României. Partidul Democrat Liberal este o echipă unită, iar colegii mei din întreg judeţului Sibiu împreună cu preşedintele PDL Sibiu, Raluca Turcan, îmi dau încredere că munca pe care o voi depune în Parlamentul european va da rezultate.


    Trimite prin e-mail