sâmbătă, 12 aprilie 2014

Publicat la 4/12/2014 09:11:00 a.m. de Redacţie

Unii cu ocaziile, alţii cu golul

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş a pierdut la limită, 1-0, partida disputată la începutul acestei săptămâni, pe teren propriu, cu Pandurii Târgu-Jiu. Singurul gol al confruntării a fost marcat în primul minut al reprizei secunde de către argentinianul Maximiliano Giusti. În urma acestui rezultat, alb-negrii au ajuns pe poziţia a 10-a în Liga I, iar astăzi vor întâlni în deplasare Petrolul Ploieşti.


Autor: Alex PÎNTEA

Cristi Pustai şi-a luat revanşa şi a câştigat în faţa Gazului, în deplasare. Formaţia lui Cristi Dulca a controlat prima repriză a partidei cu Pandurii Târgu-Jiu, însă Cosmin Frăsinescu şi Ciprian Petre nu au găsit drumul spre gol. În primul minut al reprizei secunde, Maximiliano Giusti a scăpat singur spre poartă, a şutat din cădere la colţul lung şi a deschis scorul pe tabela de marcaj. Şutul sârbului Nikola Antic nu a prins cadrul porţii adverse, voleul lui Cristian Todea din apropiere a trecut puţin pe lângă, iar gorjenii au plecat cu toate cele trei puncte de la Mediaş, reuşind să îşi ia astfel revanşa după ce, în tur, au pierdut cu 2-1 pe teren propriu.

A lipsit maturitatea

Tehnicianul Gazului Metan a pus înfrângerea pe seama numeroaselor ratări ale jucătorilor săi. Cristi Dulca a mai explicat că este dezamăgit de rezultat. "Ne-a lipsit maturitatea în faţa porţii. În prima repriză am jucat exact ceea ce ne-am propus pentru această partidă, dar din păcate nu am reuşit să înscriem. Am avut cele mai multe faze fixe de până acum pe durata unui meci, cornere, lovituri libere foarte periculoase, dar din păcate lipsa maturităţii la unii jucători a făcut să nu înscriem. Putem să punem înfrângerea pe seama ghinionului, putem să o punem pe seama a orice. Am fost forţat să joc această partidă cu Antic, un jucător fără experienţă, puternic, care putea să înscrie, însă nu a făcut-o. E un moment greu, vom vedea, sunt puţin dezamăgit de unii jucători cum s-au prezentat şi atitudinea lor. Din păcate nu am reuşit în retur să folosesc aceeaşi echipă, ceea ce am reuşit în tur timp de zece etape să folosesc aceiaşi jucători, iar acest lucru s-a văzut", a spus Cristi Dulca.

Fericit pentru victorie

De partea cealaltă, tehnicianul Pandurilor s-a prezentat bucuros la conferinţă, victoria menţinând echipa sa în cursa pentru Europa League. Pustai s-a arătat şi el nemulţumit de ocaziile irosite de elevii săi. „Ştiam că vom avea un meci greu, pentru că aici s-au împiedicat multe echipe dintre cele aflate în faţă, inclusiv Steaua, dar am jucat cum ne-am propus şi iată că am câştigat. Am marcat în repriza a doua, dar apoi am ratat destul de mult, nu ne-am mai concentrat pe faza de atac, la finalizare, şi, pe final, puteam fi egalaţi. Dar, aşa sunt românii, nu se concentrează când trebuie. Mă refer şi la Nicoară şi la Buleică, dar şi la ceilalţi jucători care au ajuns în situaţie de unu contra unu sau de superioritate pe faza ofensivă“, a declarat Cristi Pustai.

Deplasare dificilă

În această seară, Gazul va întâlni, în deplasare, campioana egalurilor - Petrolul Ploieşti. Formaţia lui Răzvan Lucescu se prezintă după cinci egaluri consecutive în campionat, iar o nouă remiză ar calma definitiv speranţele puse în Lucescu, Mutu sau Zicu. Alb-negri nu se lasă însă intimidaţi. „Să sperăm că vom obţine un rezultat bun cu Petrolul pentru a sta în grupul fruntaş al clasamentului“, a declarat mijlocaşul Ciprian Petre. Gaz Metan încearcă să bată Petrolul Ploieşti, diseară, de la 20,30.
    Trimite prin e-mail