sâmbătă, 8 martie 2014

Publicat la 3/08/2014 12:19:00 p.m. de Redacţie

8 Martie - sărbătoare, minune şi mister

Pentru doamnele şi domnişoarele care muncesc în administraţia medieşeană, 8 Martie este sinonim cu o zi a florilor, a cadourilor şi a momentelor petrecute în familie. Ideea unei zile internaţionale a femeii a apărut la începutul secolului trecut, iar în prezent este un eveniment dedicat în întreaga lume bunicilor, mamelor, surorilor, fiicelor sau nepoatelor. De 8 Martie, fiecare femeie merită şi trebuie să se simtă specială. „Înaintea fiecărei serbări, mi-era teamă ca voi uita cele câteva poezii pentru mama mea. Astăzi trăiesc ziua de 8 Martie în calitate de mămică şi cred că o să plâng din nou“, mărturiseşte Rodica Văcar, una dintre doamnele pe care le-am întrebat ce înseamnă această sărbătoare.


Autor: Alex PÎNTEA

Maria MINEA
Pentru secretarul municipiului Mediaş, ziua de 8 Martie înseamnă în primul rând ziua mamei. „Aş vrea să îi adresez mamei mele cele mai frumoase gânduri, să-i spun «Te iubesc, draga mea mamă!», să-i mulţumesc că m-a iubit, că mi-a fost mereu alături când viaţa a fost dură cu mine. Ei îi datorez tot ceea ce eu am şi tot ceea ce sunt azi. Să ştie mama mea, citind aceste rânduri, că o consider o minune dăruită mie şi în acelaşi timp un mister, pentru că a găsit puterea să lupte când a fost disperată în faţa greutătilor vieţii, deşi are o sensibilitate aparte, pe care  o compar cu emoţiile şi trăirile pe care primăvara ni le aduce în suflet. De aceea o rog  pe ea, Primăvara, ca pentru toţi anii pe care îi mai are de trăit mama mea să facă să înflorească florile numai pentru ea“, a mărturisit Maria Minea. Secretarul are şi un mesaj pentru toate femeile din Mediaş: „Doresc tuturor doamnelor şi domnişoarelor din Mediaş un 8 Martie 2014 special, cu multe flori şi cadouri în semn de respect şi mulţumire pentru ceea ce reprezintă ele în viaţa celor care le preţuiesc“.

În mijlocul familiei

Mihaela CONEA
Mihaela Conea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, are obiceiul de a-şi petrece ziua de 8 Martie alături de familie. „Este o ocazie specială de a aprecia femeia, de a aduce bucurie prin oferirea de flori ca un simbol al dragostei. Mă bucur să primesc atenţia soţului şi a fiului meu şi să petrec această zi împreună cu familia şi prietenii. Sunt mândră că sunt mamă şi mă pot bucura de realizările fiului meu, Emanuel, a-l vedea cum creşte, cum se îndrăgosteşte prima dată, cum se formează ca om. Este o zi specială, plină de bucurie, împlinire şi dragoste. Asta le doresc tuturor femeilor: o viaţă liniştită şi plină de împliniri. La mulţi ani!“, spune Conea.

Florile sunt binevenite

Doina OANCEA
Şi directorul Direcţiei de Patrimoniu Mediaş trăieşte emoţii deosebite pe 8 Martie. „De când eram mică am iubit această zi în care sărbătoream mamele, pregăteam cu grijă şi mare emoţie cadouri, apoi se organizau serbări în cinstea lor, erau întotdeauna poeziile şi cântecele noastre preferate! Acum, această zi o petrec de obicei alături de prietene şi de cei dragi, punem accent pe partea sentimentală a sărbătorii, fiind însă bucuroase de florile primite cu această ocazie“, povesteşte Doina Oancea.

Poezii şi lacrimi

Rodica VĂCAR
Ziua de 8 Martie este legată, în amintirile Rodicăi Văcar, de poeziile pe care i le spunea mamei sale şi de cea pe care fiica ei i-o va recita acum. „Încă mai ţin minte şi retrăiesc emoţiile pe care le aveam înaintea unei serbări, cum mi-era teamă ca voi uita cele câteva poezii de 8 Martie pentru mama mea. La mulţi ani, mamă! Acum sunt şi mai emoţionată. Nici nu ştiu cum o să reacţionez când fetiţa mea o să înceapă să recite poezia pe care o învaţă acum în secret ca să-mi facă o surpriză. Astăzi trăiesc ziua de 8 Martie în calitate de mămică şi cred că o să plâng din nou“, recunoaşte Rodica Văcar, inspector de specialitate în cadrul Direcţiei Poliţia Locală.

Raluca HERCIU
Ziua mamei

Pentru Raluca Herciu, specialist Relaţii Publice în cadrul Primăriei Mediaş, 8 Martie înseamnă o zi în care femeile sunt apreciate mai mult decât oricând. „Este ziua de sărbătoare a drepturilor egale şi a emancipării femeilor în lumea întreagă. La şcoală am învăţat că 8 Martie este Ziua Mamei, aşadar această zi o petrec în familie, alături de mama şi sora mea, care sunt cele mai importante femei din lume pentru mine, care merită sărbătorite de 8 Martie şi în fiecare zi“, susţine Raluca.







Teodor NEAMŢU | primar Mediaş:  „Femeia este primăvara din viaţa bărbaţilor, aduce linişte şi frumuseţe în jurul ei. Ziua de 8 Martie este un prilej de a ne exprima dragostea şi aprecierea faţă de toate femeile ce ne înconjoară, mai mult decât în orice altă zi. Femeia este mamă, soţie şi prietenă în acelaşi timp şi are realizări extraordinare în toate activităţile. Femeia este atentă la detalii, vede în amănunt şi în ansamblu, devenind astfel un angajat bun şi un lider competent. În numele bărbaţilor, le mulţumesc pentru grija ce ne-o poartă, pentru atenţia ce ne-o acordă şi pentru sfaturile înţelepte ce ni le oferă. Tuturor doamnelor le doresc un sincer «La mulţi ani!», o viaţă plină de căldură şi împlinire!“
    Trimite prin e-mail