marți, 10 decembrie 2013

Publicat la 12/10/2013 07:01:00 p.m. de Anonim

Microsoft. Oportunităţi pentru tineri

Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ a găzduit lansarea programului „Opening Opportunities“, unul în care voluntari Microsoft România sprijină elevi de liceu să exploreze opţiunile profesionale şi să îşi dezvolte propriul plan de carieră. 


Autor: Alex PÎNTEA

Programul lansat la Mediaş îmbină o serie de evenimente organizate în biblioteci publice cu seminarii organizate în mediul on-line. Astfel, elevii de liceu au şansa să afle informaţii actuale despre piaţa muncii, dar şi despre abilităţile şi cunoştiinţele de care au nevoie. „Acest program reprezintă o foarte mare oportunitate şi face parte dintr-un proiect mai mare al companiei noastre, care şi-a făcut o istorie în sprijirea comunităţilor locale şi dezvoltarea tinerilor“, spune Ştefana Puiu, voluntar Microsoft.

Planuri pentru carieră

La evenimentul de la Biblioteca Municipală a fost prezent şi viceprimarul George Petrescu. Acesta a apreciat că astfel de programe sunt foarte importante pentru tineri. „Cred că este necesar pentru tineri să aibă o idee asupra a ceea ce îi aşteaptă după încheierea studiilor. Practic, acest proiect le oferă posibilitatea de a face acest lucru“, a comentat Petrescu. „Opening Opportunities“ este un proiect educațional de orientare în carieră pentru elevii de liceu şi se desfăşoară la nivel naţional în oraşe precum Cluj-Napoca, Craiova, Focşani, Iaşi, Mediaş, Oneşti, Târgu Jiu, Târgovişte, Segarcea şi Sibiu, fiind organizat de TechSoup România şi Biblionet, cu sprijinul Microsoft România.


    Trimite prin e-mail