miercuri, 5 iunie 2013

Publicat la 6/05/2013 07:50:00 p.m. de Anonim

Festival în ritm de ceardaş


Municipiul Mediaş a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de dansuri populare maghiare „Vándorcsizma“.


Autor: Alex PÎNTEA

La eveniment au participat 12 formaţii de dansuri populare din judeţele Mureş, Covasna, Sibiu. Printre acestea s-au numărat, desigur, şi ansambluri din municipiul de pe Târnava Mare.

300 de dansatori

Peste 300 de dansatori din trei judeţe au participat sâmbătă la ediţia din acest an a festivalului. Evenimentul s-a desfăşurat la Sala Traube şi a debutat cu o paradă a portului popular pe traseul Casa Millenium – Piaţa Corneliu Coposu. „Din fericire, am ajuns şi la cea de-a XI-a ediţie, iar acest lucru demonstrează că festivalul nostru este unul recunoscut, la care au muncit mulţi oameni. Chiar dacă am întâmpinat anul acesta greutăţi în ceea ce priveşte finanţarea lui, am reuşit totuşi, prin efortul comun al organizatorilor. Au participat 12 formaţii, respectiv 300 de participanţi, din judeţele Sibiu, Mureş şi Covasna. Printre participanţi s-au numărat şi ansambluri din Mediaş, Ansamblul «Rapsodia Târnavelor», dar şi formaţiile de dansuri populare maghiare «Gyöngyvirág» şi «Csibészek»“, a explicat Oros Csaba, preşedintele UDMR Mediaş. Festivalul de dansuri populare maghiare „Vándorcsizma“ a fost organizat de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România şi Uniunea Tineretului Maghiar din Mediaş, în colaborare cu formaţia de dansuri populare „Gyöngyvirag“.
    Trimite prin e-mail