miercuri, 17 august 2011

Publicat la 8/17/2011 09:52:00 a.m. de Redacţie

Călătoriile de afaceri dese dăunează grav sănătăţii


Un amplu studiu realizat în Statele Unite a pus în evidenţă călătoriile de afaceri ca factor de risc cardiovascular. 

Mereu pe fugă, lipsiţi de exerciţiu fizic şi
doborâţi de stress, oamenii de afaceri
se îmbolnăvesc mai repede.
Sursa foto: besttravelwebsites.com
Indicele de masă corporală, nivelul colesterolului "bun", tensiunea arterială şi autoevaluarea asupra stării de sănătate - pe baza acestor patru criterii, cei care efectuează des călătorii de afaceri, femei şi bărbaţi laolaltă, prezintă rezultate mult mai proaste decât media, scrie site-ul passionsante.be, citat de Agerpres.
Cercetători de la Şcoala de sănătate publică a Universităţii Columbia (New York) au trecut în revistă dosarele medicale ale unui număr de 13.000 de salariaţi care făceau deplasări în cadrul serviciului. Bilanţul (prezentat în amănunt în "Journal of Occupational and Environmental Medicine") nu lasă nicio umbră de îndoială: "marii călători" - 20 de zile pe lună sau mai mult - prezintă cele mai proaste rezultate în privinţa factorilor de risc cardiovascular şi a stării generale de sănătate. 
O altă constatare importantă este că cei care călătoresc ocazional - de două-trei ori pe lună - sunt într-o formă mai bună decât sedentarii. Revenind la "marii călători", autorii studiului arată că "scorurile lor proaste de sănătate" se datorează în mare parte faptului că stau multă vreme în poziţie şezând - în timpul deplasărilor, al conferinţelor, etc. - şi că nu mănâncă echilibrat.
    Trimite prin e-mail